Zumba fitness

Zumba fitness is voor iedereen!

Vetverbranding

Zumba fitness volgt de aerobic- en intervaltrainingsmethode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt 500 tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau en het intensiteitsniveau.

Spierversterking

Gedurende de hele Zumba les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Betere conditie

Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.

Verbeterde lichaamshouding

Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. Zumba fitness zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding.

Meer flexibiliteit

Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretchoefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

Lesduur: 60 minuten

Betere coördinatie

Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

Ontspanning

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Vragen?

Zumba Fitness is voor iedereen! De pasjes zijn zo gemaakt dat het gemakkelijk te volgen is. Schrijf je in voor een gratis proefles!

Contact

Urbanusstraat 2C
5921 HH, Venlo

E: info@move2thebeat.nl
T: 06 – 8356 0131

KvK nummer: 70706360
BTW: NL227316757B01