STRONG nation

LESAANBOD

STRONG nation

STRONG nation

Het programma heeft weinig overeenkomsten met Zumba Fitness, omdat we in ‘STRONG’ niet zoveel dansen als in een reguliere Zumba Fitness les. Mede om deze reden heet het programma ‘STRONG’ nation, en niet Zumba Strong.

In plaats van dansen vind je veel fitness oefeningen terug.

STRONG nation is een high-impact cardio-les , functional training gecombineerd met HIITTZ (High Intensity Interval Tempo Training Zumbastyle), waarbij je vooral werkt aan je conditie, uithoudingsvermogen en kracht. Verder bouw je spieren op en worden er calorieën verbrand!

Bij de meeste trainingsprogramma’s is muziek bijzaak. De muziek van STRONG nation is speciaal gemaakt om intensiteit te krijgen op een uitdagende en progressieve manier. Het resultaat? Een totale body workout als geen ander!

STRONG nation is een intensieve, uitdagende les en een totale body workout. Tijdens de les laat de instructeur je voor elke beweging ook modificaties zien, waardoor jij zelf kunt kiezen of je de makkelijkere variant neemt. Deze les is dus geschikt voor beginners en gevorderden.

Opbouw van de les
De les bestaat uit 6 delen:

Warm-up
Kwadrant 1: Ignite
Kwadrant 2: Fire-up
Kwadrant 3: Push your limits Kwadrant 4: Floorplay
Cool down

Wat heb je nodig voor deze les:

fitness matje/yoga mat en eventueel fitness handschoenen.

Lesduur: 30 minuten

Elk deel duurt ongeveer 10 minuten. Een warm-up is nodig om ervoor te zorgen dat we niet meteen de spieren overstrekken. Nadat we opgewarmd zijn zal de les langzaam omgebouwd worden met 4 kwadranten. Elke kwadrant zal zwaarder worden en jou proberen je limiet te bereiken. De eerste 3 kwadranten zijn oefeningen op muziek waar je een afwisseling maakt tussen op je benen staan en ook een deel oefeningen doet op de grond (denk aan push-ups). In de laatste kwadrant Floorplay doen we alleen vloeroefeningen. Hiervoor kan een yoga mat of handdoek gebruikt worden.